Bacaan Buah Pinggang

Bacaan Buah Pinggang. Bacaan gfr anda akan membantu anda mengetahui jika anda mempunyai penyakit buah pinggang atau tidak. Buah pinggang bocor ini boleh menyebabkan bacaan kolesterol menjadi tinggi.

Bacaan Buah Pinggang Normal Vivix Nutrisi Untuk from krastipreg.blogspot.com

Penyakit buah pinggang terdapat 2 jenis iaitu akut (acute) dan kronik (chronic). Ia adalah untuk kebaikan buah pinggang anda. Sebagai makluman awal, kreatinin adalah zat dalam tubuh yang dihasilkan oleh otot.

Bacaan Luar Biasa Tahap Kreatinin Memberi Amaran Kepada Kemungkinan Kerosakan Atau Kegagalan Buah Pinggang.

Ketahui cara berkesan turunkan bacaan kreatinin pesakit buah pinggang. Ia adalah untuk kebaikan buah pinggang anda. Paras kreatinin yang normal dalam darah bagi wanita ialah 0.5 hingga 1.1 mg/dl manakala 0.6 hingga 1.2 mg/dl untuk lelaki.

Buah Pinggang Akan Menuras Kreatinin Dan Dibuang Melalui Air Kencing.

Fungsi asas buah pinggang adalah sebagai penapis untuk membersihkan darah, memelihara keseimbangan garam dan mineral dalam tubuh dan mengawal tekanan darah. Jom kita lihat pula 4 cara untuk mengawal bacaan kreatinin ini supaya sentiasa pada paras normal 1. Oleh itu, ubat ini dapat mengurangkan penghasilan kolesterol daripada hati advertisements 3.

Read >>  Dbkk Saman Online Payment

Ujian Kreatinin Klearans Mengukur Jumlah Kreatinin Yang Telah Dikeluarkan Dari Darah Ke Dalam Air Kencing Bagi Tempoh 24 Jam.

Analisis air kencing analisis air kencing pula bertujuan untuk melihat punca kepada masalah tersebut. Nilai kreatinin dalam darah yang meningkat/ tinggi dapat disebabkan oleh masalah pada buah pinggang, akibat pengumpulan kreatinin di dalam darah. Bacaan gfr anda akan membantu anda mengetahui jika anda mempunyai penyakit buah pinggang atau tidak.

Semua Tanda Di Atas Menunjukkan Seseorang Itu Mengalami Masalah Kerosakan Buah Pinggang.

Bacaan yang melebihi dari bacaan normal di atas menunjukkan yang buah pinggang rosak, masalah hati, masalah pundi kencing dan masalah dehidrasi. Kerosakan buah pinggang boleh menghalang buah pinggang daripada menapis sisa dengan betul, meninggalkannya untuk kekal di dalam badan dan menyebabkan gejala berbahaya. Penyakit buah pinggang yang dapat dikesan lebih awal akan memberikan peluang yang lebih baik untuk melambatkan atau menghentikan perkembangannya.

Sekiranya Bacaan Gfr Anda Rendah, Buah Pinggang Anda Tidak Berfungsi Sebagaimana Sepatutnya.

Remove drugs and waste products from the body and discharge them in the form of urine. Sebagai makluman awal, kreatinin adalah zat dalam tubuh yang dihasilkan oleh otot. Paras normal kreatinin dalam tubuh seseorang yang sihat bagi wanita adalah sebanyak 110 milimol/liter manakala bagi lelaki sebanyak 130 milimol/liter.