Borang Pendaftaran Kwsp Majikan

Borang Pendaftaran Kwsp Majikan. Klik pautan di bawah untuk mengakses borang yang berkaitan untuk proses pendaftaran / pembatalan pendaftaran. Maklumat bayaran caruman melalui bank 9.7 borang cn 7 :

Kwsp Borang Pemberhentian Sebagai Majikan from nm218.blogspot.com

Tuntutan bayaran balik 9.6 borang cn 6 : Majikan perlu mendaftar dengan kwsp dalam tempoh 7 hari dari hari pertama mengambil pekerja pertamanya. Untuk kegunaan kwsp sahaja / for epf use only.

Setiap Majikan (Syarikat, Badan Kebajikan, Perniagaan Milikan Tunggal, Perkongsian Dan Sebagainya) Perlu Berdaftar Dengan Lhdn, Epf, Dan Perkeso.

Petugas kwsp akan melakukan proses pengesahan borang dan cop rasmi syarikat sebelum meluluskan permohonan. Borang hanya boleh dibuka dengan menggunakan perisian adobe acrobat reader versi terkini sahaja Untuk kegunaan kwsp sahaja / for epf use only.

Majikan Perlu Mendaftar Dengan Kwsp Dalam Tempoh 7 Hari Dari Tarikh Majikan Mula Bertanggungjawab Mencarum, Iaitu Sebaik Sahaja Seseorang Pekerja Diambil Bekerja Untuknya.

Pendaftaran ahli 9.3 borang cn 3 : Untuk makluman majikan akta kwsp 1991 pada seksyen 411 telah mewartakan bahawa majikan perlu mendaftar dengan kwsp dalam tempoh 7 hari dari hari pertama mengambil pekerja pertamanya. Majikan perlu mendaftar dengan kwsp dalam tempoh 7 hari dari hari pertama mengambil pekerja pertamanya.

Read >>  Sungai Congkak 2021

Senarai Download & Cara Isi Borang Kwsp.

Bagaimanakah saya ingin mendaftar sebagai majikan? Klik pautan di bawah untuk mengakses borang yang berkaitan untuk proses pendaftaran / pembatalan pendaftaran. Maklumat bayaran caruman melalui bank 9.7 borang cn 7 :

Apabila Kwsp Menerima Caruman Pertama Daripada Majikan, Anda Akan Menjadi Ahli Kwsp Secara Automatik.

Majikan dan pekerja mesti didaftarkan dengan perkeso dalam tempoh tidak lewat daripada 30 hari dari tarikh seorang pekerja diambil bekerja. Employer information type of employer registration * Dengan jumlah pencarum yang mencecah jutaan bilangannya, sudah pasti pelbagai urusan akan dibuat dengan pihak kwsp.

Senarai Semak Dokumen Permohonan Pendaftaran Majikan Dan Pekerja Maklumat Majikan 1.0 Senarai Dokumen Yang Diperlukan Dokumen Utama Peraturan Pembangunan Sukan Dokumen Sokongan Op Tarikh Terima Bil Dokumen Yang Diperlukan Entiti Perniagaan Persatuan/Ngo/ A.

Pendaftaran ini di buat atas nama dan nombor mykad anda yang dinyatakan di dalam borang kwsp 6 (borang a). Bagi tujuan pendaftaran, majikan dikehendaki mengisi borang pendaftaran majikan (borang 1) serta borang pendaftaran pekerja (borang 2) bersama dengan dokumen yang ditetapkan secara dalam talian melalui portal assist. (a)jenis pendaftaran majikan / type of employer registration.