Cara Buat Racun Organik

Cara Buat Racun Organik. Pestisid botanik mesra alam dan murah menggunakan ramuan di dapur seperti bawang putih, halia, serbuk cili dan minyak masak. Akhirnya jumpa satu untuk saya kongsikan resipi membuat racun organik.

Cara Buat Racun Organik Cara buat pupuk organik cair from cheonmaneyoo.blogspot.com

Akhirnya jumpa satu untuk saya kongsikan resipi membuat racun organik. Pakar hortikultur, abdul rahim rashid menunjukkan cara mudah, murah dan selamat menghasilkan racun serangga organik yang boleh dihasilkan sendiri di rumah. Sekiranya tunggu hingga populasi serangga telah membiak baru mau buat.

Cara Mudah Buat Racun Organik Buatan Sendiri Yang Selamat Dan Mesra Alam.

Walaupun racun tersebut boleh dikira sebagai racun organik, ia amat berbahaya. Goncang sehingga semua bahan sebati. Goncang sehingga semua bahan sebati.

Read >>  Cara Buat Bank Draft Untuk Hantaran

S (Sabun Colek) 1 Kg;

Sebaiknya gunakan sabun pencuci pinggan cecair. Bensin 1 liter solar 1 liter garam 1 kg urea 1 kg sabun serbuk 1 kg cara membuat : Bunga cengkih boleh dijadikan sebagai bahan untuk mengawal serangga perosak di laman dan antara pilihan racun serangga organik yang paling mudah untuk disediakan.

Cara Dan Resepnya Yaitu Memasak Air Biasa Yang Dicampur Sabun Colek Setengah Kg Sambil Terus Diaduk Sampai Rata Atau Larut Dan Mendidih.

Akhirnya jumpa satu untuk saya kongsikan resipi membuat racun organik. Hasil tapisan atau pati tadi perlu dicampurkan dengan 1 liter air biasa dan dimasukkan dalam botol penyembur. Jom gunakan teknik organik yang boleh kita buat sendiri di rumah.

Masuk 100 Ml Pati Racun Organik Dan Bahan B Ke Dalam Penyembur.

Pestisid botanik mesra alam dan murah menggunakan ramuan di dapur seperti bawang putih, halia, serbuk cili dan minyak masak. Hampas kisaran boleh dibuang pada pangkal pokok untuk dijadikan baja. Pakar hortikultur, abdul rahim rashid menunjukkan cara mudah, murah dan selamat menghasilkan racun serangga organik yang boleh dihasilkan sendiri di rumah.

Isi Air Sehingga Botol Penyembur Penuh.

Isi air penuh botol penyembur (1.5 l). Blend kan campuran 1/2 cawan (113 gram) lada dengan 1/2 cawan (113. Tips membuat racun organik yang selamat.