Cara Buat Telur Masin Guna Cuka

Cara Buat Telur Masin Guna Cuka. Biasanya bila nak masak telur masin, kita rebus telur tersebut kan? Tak perlu tanah liat atau sekam , cuma pakai cuka dan garam dan takkan mengotorkan dapur.

Cara Mudah Buat Sendiri Telur Masin Guna Telur Ayam from petuaibu.com

Kalau takde gantikan dengan 10 biji telur masin. Hanya guna cuka dan garam. Cara mudah buat telur masin.

Ha.jangan Tak Tahu, Guna Telur Ayam Pun Boleh Tau.

Hanya guna baja bancuh sendiri,. Tak perlu tanah liat atau sekam , cuma pakai cuka dan garam dan takkan mengotorkan dapur. Hasilnya lebih bersih, cantik orennya dan tak lah kotor macam selalu apabila selaputi ‘bedak hitam’ atau tanah liat.

Kena Letak Air Garam Juga Ye.

2 kali guna dah cukup. Tak perlu tanah liat atau sekam , cuma pakai cuka dan garam dan takkan mengotorkan dapur. Garam kasar dimasukkan ke dalam periuk dan didihkan untuk melarutkannya.

Biasanya Telur Masin Dibuat Menggunakan Telur Itik.

Ni memang cara untuk buat telur masin. Tapi kalau nak mudah boleh ikut perkongsian suzana sha’em. Mak pak pun tumpang la sekaki.

Read >>  Cara Kira Dividen Tabung Haji

Very Simple Ingredients Cuma Guna Cili Kisar Bawang Putih Garam Gula Cuka Makan Bijan Dan Cornflakestu Saja.

Lagi satu, kalau beli yang dah siap pun boleh tahan mahal juga harganya. Biasanya telur masin dibuat menggunakan telur itik. Buat telur masin paling mudah guna air panas garam 10 hari boleh makan mingguan wanita hal ini tentunya sangat mudah.

Kalau Makan Nasi Kerabu, Tak Ada Telur Masin Ni Memang Tak Lengkap Hidangan.

Asyik beli di kedai aje kan. Kalau nak buat lebih tu pepandailah adjust sukatan atau kuantitinya…. Dia berkongsi cara buat telur masin yang cukup mudah.