Cara Check Nombor Socso

Cara Check Nombor Socso. Say if your ic no. As mentioned above, our socso or perkeso number is our malaysian nric number (12 digits, without the dash).

Cara Mengetahui Nombor Socso Cara Dan LangkahLangkah from per-caa.blogspot.com

Kemudian klik bahagian my account > my profile.jadi disitu akan keluar paparan details maklumat akaun cds termasuk nombor cds anda.cuma untuk makluman, nombor cds anda hanya 9 digit yang terakhir. Selain daripada kumpulan wang simpanan pekerja (kwsp), semua pekerja dan majikan di malaysia diminta untuk menyumbang kepada pertubuhan keselamatan sosial (perkeso). Jika anda berjaya menjawab dengan betul,pihak epf cmc akan memberikan nombor kwsp anda.

Berikut Adalah Cara Nak Check Kwsp Guna Nombor Ic:

*sekiranya tiada rekod, klik pada pendaftaran pekerja baru dan lengkapkan semua maklumat yang diperlukan. Is it same with your ic no.? 2.sila maklumkan masalah anda berkaitan.

Maklumat Pekerja Baharu Tersebut Akan Wujud.

Kakitangan yang bertugas yang bersedia untuk bantu jawab sebarang soalan anda. Atau dikenali sebagai pertubuhan keselamatan sosial (perkeso) dalam bahasa malaysia. Jika anda berjaya menjawab dengan betul,pihak epf cmc akan memberikan nombor kwsp anda.

Manakala Bagi Majikan Pula Adalah Sebanyak 12%.

Cara semakan nombor kwsp (check secara online / manual) bagaimanakah cara untuk membuat semakan nombor ahli kwsp? Kadar peratusan bagi pekerja ialah sebanyak 11% yang bermaksud 11% daripada gaji akan ditolak dan dicarumkan dalam akaun epf. Check nombor socso semakan nombor ahli perkeso semakanstatus.

Read >>  Kebolehan Menaip Psm Normal

Cara Semak Nombor Ahli Kwsp Melalui Epf Cmc.

Masukkan nombor kad pengenalan pekerja tersebut di bahagian “search existing employee” dan tekan “search”, secara automatik. Korang boleh rujuk pada jadual epf dan jadual caruman socso yang telah tersedia di bawah. Cara nak tahu nombor siapa yang tak dikenali hubungi kita.

Is It Same With The Epf No.?Thanks.

Berikut merupakan beberapa cara semak nombor socso atau perkeso anda. As mentioned above, our socso or perkeso number is our malaysian nric number (12 digits, without the dash). Cara semak status pendaftaran perkeso majikan dan pekerja.