Cara Kiraan Bmi

Cara Kiraan Bmi. Carta kiraan bmi ibu mengandung yang disarankan oleh kkm di bawah ini boleh dirujuk untuk memantau dan mengawal berat badan anda dengan lebih mudah dan terkawal mengikut kalkulator kehamilan malaysia. Jadi untuk mengira bmi seseorang, anda hanya perlu ketahui berat badannya serta ketinggiannya.

Zizie Salim CARA MENGIRA BMI BERAT BADAN ANDA from zizisalim.blogspot.com

Kurang daripada 19 = kurang berat badan. Cara kira bmi anak adalah sama iaitu berat (kg) / tinggi (m) x tinggi (m). (tukarkan ukuran tinggi kepada meter :

Cara Ini Akan Memberikan Anda Suatu Anggaran Bmi Semasa Anda.

155/100 = 1.55m pengiraan bmi = 63 / (1.55 x 1.55) = 63 / 2.40 = 26. Terdapat beberapa online bmi calculator untuk memudahkan kiraan bmi anda. Individu yang sangat berotot (atlet, ahli bina badan) warga tua yang sudah mengalami kehilangan jisim otot.

Cara Kira Bmi Untuk Ibu Mengandung Bagi Ibu Yang Mengandung, Cara Kira Bmi Adalah Dengan Cara Menggunakan Jumlah Bmi Ibu Tersebut Sebelum Mengandung.

Nilai bmi (imt) juga dapat menjadi alat skrining awal untuk mengetahui risiko seseorang terhadap suatu penyakit. (tukarkan ukuran tinggi kepada meter : Cara mengira bmi hanya sesuai digunakan bagi lelaki dan wanita dewasa yang berumur antara 18 hingga 64 tahun.

Read >>  Calibrar Bateria Samsung J7

Oleh Kerana Bmi Senang Untuk Dikira, Ia Digunakan Secara Meluas Sebagai Petunjuk Untuk Mengenalpasti Berat Badan Ideal Seseorang Individu.

Untuk formula pengiraan bmi, kita akan bandingkan berat anda dan tinggi² anda: Cara menghitung indeks massa tubuh yang praktis dan mudah salah satunya bisa menggunakan kalkulator bmi online. Dan daripada hasil kiraan nanti kita akan merujuk pula pada carta bmi untuk mengetahui sama ada normal, kurang berat, lebih berat badan atau obes.

Nilai Bmi (Imt) Yang Tinggi Menandakan Bahwa Anda Kelebihan Berat Badan.

Untuk cara kira bmi, ikuti artikel di cara kira bmi (body mass index) dan online bmi calculator atau formula bmi (body mass index) di bawah: Dengan kalkulator bmi online (online bmi calculator) dan interaktif di bawah ini, anda tidak perlu membuat pengiraan untuk mendapatkan bmi. Dan masa saya kerja di kedah.

Semua Wanita Hamil Akan Mempunyai Pertambahan Berat Badan.

Jadi untuk mengira bmi seseorang, anda hanya perlu ketahui berat badannya serta ketinggiannya. Macam saya cakap tadi, setiap kilang atau company tu memang berbeza cara kiranya. Berat (kg) / tinggi (m) x tinggi (m) = bmi