Kelas Makanan Tahun 3

Kelas Makanan Tahun 3. Lakukan latihan, menonton video, dan baca nota yang berkaitan dengan topik ini. Kelas makanan 7 months ago cikgoosuhaila kuiz ini dibina oleh cikgu nurul ain bt obaidillah dari sekolah kebangsaan puteri pandan 1….

Latihan Sains Tahun 3 Kelas Makanan from waktudetiku.web.app

A) membantu tumbesaran manusia b) memudahkan proses mencerna makanan c) memanaskan badan d) memberi tenaga 3) protein ialah salah satu kelas makanan. Pelajari mengenai topik kelas makanan (sains tahun 3). Sains tahun 3 unit 3 manusia kssr semakan 2017 chang tun kuet.

Permainan Interaktif Penjagaan Kesihatan Gigi Kelab Doktor Muda Sk Datuk Haji Baginda, Melaka Kuiz.

1) gambar menunjukkan makanan yang terdapat dalam kumpulan a) protein b) pelawas c) karbohidrat d) vitamin 2) apakah kepentingan utama karbohidrat? Lakukan latihan, menonton video, dan baca nota yang berkaitan dengan topik ini. Makan makanan tidak seimbang boleh menyebabkan masalah kesihatan.

Jom Kita Lihat Satu Persatu Kelas Makanan Tersebut.

Kongsi / hantar video ini ke: Latihan kelas makanan tahun 3. Kelas makanan dan kepentingan makanan.

Read >>  No Plat Tahun 2013 Johor

Kz Sn D3 Bab 2.

Salam perpaduan dan salam belajar sains. Makanan seimbang ialah makanan yang mengandungi semua kelas makanan dalam jumlah yang mencukupi. Myguru merupakan portal pembelajaran yang dibina selaras dengan keperluan silibus pelajar tahun 1 hingga tingkatan 5.

Kelas Makanan Garam Karbohidrat Lemak Pelawas Mineral Protein Vitamin Air Menu Utama.

Salam perpaduan dan salam belajar sains. Kelas makanan sains tahun 3. Sains tahun 3 sekolah kebangsaan.

Ini Ialah Video Ringkas Bagi Tajuk ''Manusia'' Yang Merangkumi Subtopik “Kerosakan Makanan”, ''Kelas Makanan Dan Kepentingannya'' Dan ''Gizi Seimbang Dan Kes.

Kuiz sains tahun 3 : Kelas makanan 7 months ago cikgoosuhaila kuiz ini dibina oleh cikgu nurul ain bt obaidillah dari sekolah kebangsaan puteri pandan 1…. Add to my workbooks (2) download file pdf embed in my website or blog add to google classroom