Kemahiran Trengkas Psm

Kemahiran Trengkas Psm. Trengkas berasal dari dua perkataan iaitu tulisan ringkas. Kelajuan menaip ni diukur menggunakan skala perkataan seminit psm atau dalam bahasa orang putihnya words per minute wpm.

Kebolehan Trengkas Yang Baik Psm malaybuit from malaybuit.blogspot.com

Ujian trengkas ni perlu diambil dengan mendengar audio dari radio dan kemudian kita perlu membuat tulisan rintas atau shorthand semasa mendengar rakaman audio berkenaan. Malaysia speed test merupakan ujian menaip secara online yang percuma. Apa itu kemahiran trengkas dan kemahiran menaip sayidahnapisahdotcom.

Pertama Kali, Isi Permohonan Kerja Secara Atas Talian.

Kalau memenuhi syarat berikut barulah boleh masuk ujian ni. Cara menguji tahap kemahiran menaip. Kebolehan menaip mungkin aku boleh tipu lagi berapa p s m.

Read >>  Kemahiran Komputer Menaip Dan Trengkas

Apa Itu Kemahiran Trengkas Dan Kemahiran Menaip Sayidahnapisahdotcom.

Kepantasan menaip diukur berdasarkan perkataan per minit (p.s.m). Malaysia speed test merupakan ujian menaip secara online yang percuma. 28102019 test ujian menaip dan trengkas.

9.00 Pagi Mesyuarat Kali Pertama Diadakan Oleh Farid Dan Pekerjanya.

Banyak kegunaannya terutama untuk pekerjaan seperti setiausaha/jurutrenkgas/pemberita dll. Maksud kemahiran menaip dan kemahiran trengkas baiklah. Kemahiran trengkas ini boleh dipelajari oleh sesiapa sahaja dengan mudah dan cepat.

Mungkin Ada Ujian Yang Special Untuk Kemahiran Ini.

Semoga perkongsian ujian kemahiran menaip dan kemahiran trengkas secara online ini dijadikan rujukan buat anda semua! Itu ayat yang tubik daripada mulut ini hahah. Banyak kegunaannya terutama untuk pekerjaan seperti setiausaha/jurutrenkgas/pemberita dll.

Kemahiran Trengkas Ini Boleh Dipelajari Oleh Sesiapa Sahaja Mudah Dan Cepat.boleh Belajar Melalui Buku Atau Belajar Di Rumah Secara Persendirian.

Kemahiran trengkas ini boleh dipelajari oleh sesiapa sahaja mudah dan cepat.boleh belajar melalui buku atau belajar di rumah secara persendirian. Apa itu kemahiran trengkas dan kemahiran menaip sayidahnapisahdotcom. Oct 10, 2015 · kedua, setiausaha menulis minit secara gramatis,.