Kwsp Borang Pendaftaran Majikan

Kwsp Borang Pendaftaran Majikan. Untuk makluman majikan, akta kwsp 1991 pada seksyen 41(1) telah mewartakan bahawa majikan perlu mendaftar dengan kwsp dalam tempoh 7 hari dari hari pertama mengambil pekerja pertamanya. Pendaftaran majikan 9.2 borang cn 2 :

Borang Kwsp 16 / Cara Pengeluaran I Lestari Kwsp Secara from jackme2.blogspot.com

Wakil syarikat untuk tujuan permohonan. Pendaftaran ahli 9.3 borang cn 3 : (a) jenis pendaftaran majikan / type of employer registration.

Tunggakan Caruman 9.5 Borang Cn 5 :

Borang hanya boleh dibuka dengan menggunakan perisian adobe acrobat reader versi terkini sahaja Nombor pengenalan diri majikan (yang tidak berdaftar dengan ssm dan agensi. Maklumat bayaran caruman melalui bank 9.7 borang cn 7 :

Bayaran Caruman (Bulanan) 9.4 Borang Cn 4 :

19 mac 2022 majikan kini boleh mendapatkan kesemua borang berkaitan pendaftaran, pengemaskinian dan caruman di satu lokasi. Majikan dan pekerja mesti didaftarkan dengan perkeso dalam tempoh tidak lewat daripada 30 hari dari tarikh seorang pekerja diambil bekerja. Tandatangan majikan / wakil majikan.

Read >>  Affidavit Penyampaian Borang 1 2

Petugas Kwsp Akan Melakukan Proses Pengesahan Borang Dan Cop Rasmi Syarikat Sebelum Meluluskan Permohonan.

Untuk kegunaan kwsp sahaja / for epf use only. Senarai download & cara isi. Borang majikan kemaskini terakhir :

Atau Nombor Pengenalan Diri Majikan (Yang Tidak Berdaftar Dengan Ssm Dan Agensi Lain);

Dengan jumlah pencarum yang mencecah jutaan bilangannya, sudah pasti pelbagai urusan akan dibuat dengan pihak kwsp. Bagaimanakah saya ingin mendaftar sebagai majikan? Bagi tujuan pendaftaran, majikan dikehendaki mengisi borang pendaftaran majikan (borang 1) serta borang pendaftaran pekerja (borang 2) bersama dengan dokumen yang ditetapkan secara dalam talian melalui portal assist.

Menghantar Borang A Anda Bersama Cek/Arahan Surat Kepada Pejabat Kwsp.

(a) jenis pendaftaran majikan / type of employer registration. Pendaftaran majikan 9.2 borang cn 2 : Dengan sistem ini juga, majikan boleh mendaftar keahlian kwsp pekerja, memuat turun borang caruman dan menyemak bayaran caruman yang terdahulu dengan mudah, hanya dengan satu klik.