Kwsp Pendaftaran Majikan

Kwsp Pendaftaran Majikan. Bagi tujuan pendaftaran, majikan dikehendaki mengisi borang pendaftaran majikan (borang 1) serta borang pendaftaran pekerja (borang 2) bersama dengan dokumen yang ditetapkan secara dalam talian melalui portal assist. Pendaftaran ini di buat atas nama dan nombor mykad anda yang dinyatakan di dalam borang kwsp 6 (borang a).

Contoh Isi Borang Permohonan Pendaftaran Majikan Kwsp from kreseksuwek.blogspot.com

Menurut seksyen 41(1), akta kwsp 1991, kegagalan majikan untuk berbuat demikian boleh dikenakan hukuman penjara tidak lebih 3 tahun atau denda tidak lebih. Pendaftaran di kumpulan wang simpanan pekerja (kwsp). Sebagai majikan, anda perlu tahu mengenai kepentingan.

*Syarikat Yang Berdaftar Dengan Ssm Dan Telah Mendaftar Sebagai Majikan Kwsp Secara Dalam Talian Boleh Mendapatkan Maklumat Pendaftaran.

Contoh surat akuan sumpah kwsp download kumpulan gambar. Kumpulan wang simpanan pekerja kwsp atau epf merupakan sebuah institusi keselamatan sosial yang menyediakan faedah persaraan serta menguruskan simpanan mereka secara cekap dan boleh dipercayai. Contoh surat pengesahan majikan untuk pengeluaran kwsp i sinar.

Read >>  Kwsp Ipoh Perak

Individu Yang Mempunyai Pendapatan Penggajian Tahunan Melebihi Rm25,501 (Selepas Potongan Kwsp) Perlu Mendaftar Fail Cukai Pendapatan.

Kwsp 6 (borang b) notis pembatalan tanggungjawab majikan. Employer information type of employer registration * Tandatangan majikan / wakil majikan.

(A) Jenis Pendaftaran Majikan / Type Of Employer Registration.

Apabila pendaftaran selesai, anda akan menerima menyatakan proses pendaftaran telah berjaya. Kemudian, anda telah boleh log masuk menggunakan id dan kata laluan baharu yang telah anda tetapkan. Wakil syarikat untuk tujuan permohonan.

Pendaftaran Ini Di Buat Atas Nama Dan Nombor Mykad Anda Yang Dinyatakan Di Dalam Borang Kwsp 6 (Borang A).

Kadar caruman baru kwsp untuk majikan ialah 13 berkuatkuasa januari 2012 adalah untuk ahli kumpulan wang simpanan pekerja kwsp yang menerima gaji bulanan tidak melebihi rm5000. Apabila kwsp menerima caruman pertama daripada majikan, anda akan menjadi ahli kwsp secara automatik. Semakan penyata kwsp online ini ditulis berdasarkan pertanyaan mengenainya beberapa hari yang lepas.

Bagi Majikan Pula, Prosesnya Hampir Sama Dengan Pendaftaran Ahli.

Dengan sistem ini juga, majikan boleh mendaftar keahlian kwsp pekerja, memuat turun borang caruman dan menyemak bayaran caruman yang terdahulu dengan mudah, hanya dengan satu klik. Untuk makluman majikan, akta kwsp 1991 pada seksyen 41(1) telah mewartakan bahawa majikan perlu mendaftar dengan kwsp dalam tempoh 7 hari dari hari pertama mengambil pekerja pertamanya. Semua ahli kwsp boleh daftar i akaun tanpa halangan.