Latar Belakang Tony Fernandes

Latar Belakang Tony Fernandes. Stephen edward fernandes dan ibu beliau, ena dorothy fernandez. Tan sri tony fernandes latar belakang tan sri tony fernandes biografi t idak pernah terlibat dalam industri penerbangan sebelum ini dan beliau bermula dari kosong.

Latar Belakang Tony Fernandes Zachariahrtw from zachariahrtw.blogspot.com

30 april 1964 (umur 57) pendidikan: I had the great pleasure to interview tony fernandes. Stephen edward fernandes dan ibu beliau, ena dorothy fernandez.

Tan Sri Tony Fernandes Latar Belakang Tan Sri Tony Fernandes Biografi T Idak Pernah Terlibat Dalam Industri Penerbangan Sebelum Ini Dan Beliau Bermula Dari Kosong.

Latar belakang tony fernandes yang kini berusia 51 tahun, dilahirkan pada 30 april 1964 kepada suatu keluarga campuran portugis goa (india) dan portugis melaka. Tan sri tony fernandes latar belakang tan sri tony fernandes dilahirkan pada 30 april 1964 merupakan seorang pengasas syarikat tune air sdn bhd. Latar belakang tan sri anthony francis fernandes.

Read >>  Kalam Jamaie Bahasa Arab

Latar Belakang Tony Fernandes Tony Fernandes Yang Kini Berusia 48 Tahun, Dilahirkan Pada 30 April 1964 Kepada Suatu Keluarga Campuran Portugis Goa(India) Dan Portugis Melaka.

Ketua pegawai eksekutif / pengarah airasiaberhad dan pengasas tune group sdn bhd / pengerusi qpr holdings ltd /. Tan sri anthony francis fernandes juga dikenali sebagai tony fernandes ialah seorang usahawan dari malaysia. Latar belakang keluarga beliau sebenarnya sangat baik.

Beliau Merupakan Pengasas Tune Air Sdn Bhd, Yang Memperkenalkan Penerbangan Tambang Murah Kepada Penduduk Malaysia Dengan Slogannya, Semua Mampu Naik Kapal Terbang.

Kolej epsom dan sekolah alice smit pekerjaan : Disebabkan tanggungan hutang yang terlalu tinggi ia dijual kepada tune air yang dipengerusikan oleh tony fernandes dengan rm 1 sahaja. Ia bermula dengan hanya dua pesawat untuk menjadi satu laluan penerbangan dan kemudian berkembang menjadi 86 pesawat yang menerbangkan 30 juta.

Tan Sri Tony Fernandes Ketua Pegawai Eksekutif Air Asia.

Beliau tidak mempunyai sebarang kepakaran melainkan minat. Anthony francis fernandes merupakan anak kepada pasangan yang berasal dari goa, india dan melaka. Latar belakang tan sri tony fernandes kelahiran :

Bapanya Bernama Stephen Edward Fernandes Manakala Ibunya Bernama Ena Dorothy Fernandez.

Selepas dua tahun melancarkan airasia, tony fernandes berjaya menjadikannya syarikat penerbangan yang menguntungkan dan terus menjadi syarikat penerbangan tambang rendah terbesar di rantau ini. Di sini penulis ingin berkongsi kisah inspirasi bagaimana tony fernandes memulakan airasia, sehingga berjaya membina sebuah empayar perniagaan yang sangat kukuh, yang membuatkan. Profil dan latar belakang tan sri dato' tony fernandes.