Maksud Peribahasa Bagai Tikus Membaiki Labu

Maksud Peribahasa Bagai Tikus Membaiki Labu. Awak tikus hendak menampar kepala kucing. For more information and source see on this link.

Peribahasa Bergambar Diari Mama ماما التفوق والمجد from iyatieku.blogspot.com

Kongsi ke twitter kongsi ke facebook kongsi ke pinterest. • bagai tikus membaiki labu. Hendak membetulkan barang yang tiada diketahui.

Bagai Tikus Membaiki Labu Way.

Kamus peribahasa & simpulan bahasa melayu. Maksud bagai tikus membaiki labu. Laman web ini menyediakan koleksi peribahasa melayu yang sesuai untuk pelajar sekolah yang akan mengambil peperiksaan akhir tahun, ujian upsr, pt3, spm atau stpm di mata pelajaran bahasa malaysia.

Hendak Membetulkan Barang Yang Tiada Diketahui, Akhirnya Semakin Rosak.

Peribahasa bagai tikus membaiki labu. Maksud tikus membaiki labu ialah apabila seseorang ingin membaiki sesuatu yang dia tiada ilmu pengetahuan mengenainya dan akhirnya menyebabkan benda yang dibaiki itu semakin rosak dan mendatangkan kemudaratan. Seperti tikus membaiki labu merupakan salah satu peribahasa melayu yang berasaskan tanaman dan haiwan roden yang ada digunakan untuk tujuan maksud tertentu.

Read >>  Peribahasa Tikus Dan Labu

• Genggam Bara Api Biar Sampai Jadi.

Hendak membetulkan barang yang tiada diketahui. Seperti tikus membaiki labu perumpamaan : Home » unlabelled maksud peribahasa seperti tikus membaiki labu :

Apa Yang Boleh Kita Pelajari Ialah Kita Kaji Dan Selidik Dulu Sebelum Cuba Membaiki Sesuatu Benda Atau Keadaan.

Kamus peribahasa melayu dan maksud. Merosakkan lagi barang yang sedang dibaiki contoh ayat : Tindakan abang membaiki radio itu seperti tikus membaiki labu apabila radio itu bertambah kerosakannya.

Kongsi Ke Twitter Kongsi Ke Facebook Kongsi Ke Pinterest.

Hendak membetulkan barang yang tiada diketahui. Bagai tikus membaiki labu bagai tikus membaiki labu. Berkongsi sebelumnya seperti tikus masuk roman seterusnya seperti toman makan anak peribahasa melayu yang paling popular setiap hari bagai aur dengan tebing bagai ayam mati di dalam lumbung