Maksud Peribahasa Mencegah Lebih Baik Daripada Mengubati

Maksud Peribahasa Mencegah Lebih Baik Daripada Mengubati. Mencegah itu lebih baik daripada mengubati. Anak abang tiri atau ibu tiri yang umurnya lebih tua daripada kita.

Maksud Mencegah Lebih Baik Daripada Mengubati from rtamamot.blogspot.com

Bagi pesakit yang telah diserang penyakit ini, keadaannya akan boleh dikawal sebelum menjadi serius seperti peribahasa,“cegah sebelum parah”. Pencegahan lebih baik dari mengubati. Mencegah lebih baik daripada mengubati.

Unknown 17 November 2020 4:20 Pg.

Anak abang tiri atau ibu tiri yang umurnya lebih tua daripada kita. Anak lelaki isteri baru ayah menjadi abang. Setiap penyakit ada penyebabnya begitu juga dengan kemusnahan ada puncanya.

Bernama Mencegah Lebih Baik Daripada Merawat Kp Kesihatan.

Bagai cendawan tumbuh selepas hujan. Apa maksud kalimat mencegah lebih baik dari pada mengobati? Lelaki yang telah diakui sebagai abang, tetapi tidak mempunyai pertalian darah dengan orang.

Lihat Contoh Mencegah Lebih Baik Daripada Mengubati Terjemahan.

Pepatah mencegah lebih baik daripada mengubati akan hanya berkesan jika disokong oleh pengetahuan tentang punca penyalaan tindak balas kimia dan reaksi berantai yang berlaku. Mencegah lebih baik daripada mengubati. Pencegahan lebih baik dari mengubati.

Read >>  Kiraan Lebih Masa Kerajaan

Mencegah Itu Lebih Baik Daripada Mengubati.

Mencegah lebih baik daripada merawat. Mencegah lebih baik dari mengubati. Makanan adalah bahan asas untuk kehidupan dan kesihatan, namun begitu makanan juga punca kita mendapat penyakit.

Mengelak Dari Sesuatu Yang Boleh Menyebabkan Kesakitan Adalah Lebih Baik Dari Perlu Merawatnya.

Mencegah itu lebih baik daripada mengubati. Maksud peribahasa mencegah itu lebih baik daripada mengubati. Maksud peribahasa mencegah lebih baik daripada mengubati.