Maksud Tikus Membaiki Labu

Maksud Tikus Membaiki Labu. Next post seterusnya bagai timun dendang di luar merah di dalam pahit. Tindakan abang membaiki radio itu seperti tikus membaiki labu apabila radio itu bertambah kerosakannya.

Bagai Tikus Membaiki Labu Ayat / Arti Bagai Tikus Membaiki from didingatu.blogspot.com

Hendak membetulkan barang yang tiada diketahui. Cuba memperbetulkan atau membaiki sesuatu tetapi tiada ilmu pengetahuan dan akhirnya menyebabkan ia semakin rosak. Next post seterusnya bagai timun dendang di luar merah di dalam pahit.

Tindakan Abang Membaiki Radio Itu Seperti Tikus Membaiki Labu Apabila Radio Itu Bertambah Kerosakannya.

Bagai tikus membaiki labu berasal dari kata dasar tikus. Bukan bagai tikus membaiki labu tapi bagai labu ditebuk tikus. Awak tikus hendak menampar kepala kucing menghendaki sesuatu yang tidak mungkin diperoleh atau terjadi.

Read >>  Karangan Kebaikan Perniagaan Dalam Talian

(Iii) Seperti Melepaskan Batok/Batuk Di Tangga.

About press copyright contact us creators advertise developers terms privacy policy & safety how youtube works test new features press copyright contact us creators. Maksud bagai tikus membaiki labu : Maksud bagai tikus membaiki labu.

Hendak Membetulkan Barang Yang Tiada Diketahui.

Bagai mencari belalang di atas akar Ogos 18, 2019 by abdul rahman a samad. Seperti tikus membaiki labu maksudnya.

Posted By Unknown At 9:17 Pm.

Peperiksaan penggal 1 (2013) tingkatan 4. Peribahasa melayu simpulan bahasa perumpamaan bidalan pepatah peribahasa setara mutiara kata pantun melayu. Maksud seperti tikus membaiki labu.posted by unknown at 1153.

Bagai ~ Membaiki Labu Prb Orang Yg Mencuba Membaiki Sesuatu Yg Tidak Diketahuinya, Akhirnya Merosakkannya;

Semoga dapat membantu walau kurangnya jawaban pengertian lengkap untuk menyatakan artinya. Berkongsi sebelumnya seperti tikus masuk roman seterusnya seperti toman makan anak peribahasa melayu yang paling popular setiap hari bagai aur dengan tebing bagai ayam mati di dalam lumbung Pada postingan di atas pengertian dari kata “tikus” berasal dari beberapa sumber,.