Maksud Ukur Baju Dibadan Sendiri

Maksud Ukur Baju Dibadan Sendiri. Menurut kamus besar bahasa indonesia (kbbi), arti mengukur baju di badan sendiri adalah menentukan baik buruknya sesuatu menurut perasaan diri. Pepatah melayu ada berkata 'ukur baju di badan sendiri' yang bermaksud kejahatan diri sendiri janganlah diukur dengan kejahatan orang lain.

Ukur Baju Dibadan Sendiri Tolop from satolopp.blogspot.com

Farah lebih suka membeli barang pakaian jenis murah, baginya sebelum berbelanja perlulah ukur baju di badan sendiri dahulu. 537 rows ukur baju di badan sendiri: Peribahasa lain yang sama makna.

Maksud Ukur Baju Dibadan Sendiri.

Mengukur baju memang menjadi kewajipan menjelang musim perayaan. Mengukur baju di badan sendiri. Maksud ukur baju di badan sendiri.

Menurut Kamus Besar Bahasa Indonesia Kbbi Arti Ukur Baju Di Badan Sendiri Adalah Menganggap Atau Menilai Orang Lain Sama Dengan Anggapan Atau Penilaian Terhadap Diri Sendiri.

Last sekali tu paling lawak!!! Maybe you would like to learn more about one of these? (peribahasa lain yang sama makna:

Read >>  Mawar Mentari Sdn Bhd

12/05/2014 · Ukur Baju Di Badan Sendiri.

Peribahasa melayu ini memang indah dan puitis serta mendalam maksudnya. Ukur baju di badan sendiri). 28/11/2019 · memaksakan diri untuk membeli pakaian yang ukurannya tidak pas dengan badan juga memiliki efek yang tidak baik terutama bila hal ini dikaitkan dengan faktor kenyamanan.

Ukur Baju Di Badan Sendiri.

Contoh borang soal selidik produk contoh buku ilmiah dan sinopsis contoh borang pelupusan aset contoh borang tuntutan perjalanan 2020 contoh borang penilaian program contoh borang soal selidik kepuasan pelanggan terhadap perkhidmatan. Boleh rujuk sini kalau tak percaya. Ia menggambarkan bagaimana seseorang perlu menjalani kehidupan sepadan dengan kemampuan diri sendiri.

537 Rows Ukur Baju Di Badan Sendiri:

Peribahasa ini juga membawa maksud sekiranya hendak melakukan sesuatu hendaklah melihat kemampuan diri sendiri. Seperti mengukur baju di badan sendiri. Check spelling or type a new query.