Mayat Along Spoon

Mayat Along Spoon. Seorang anggota polis tetap menjalani hukuman mati selepas gagal dalam rayuan terakhirnya di mahkamah persekutuan bagi mengetepikan sabitan dan hukuman mati kerana membunuh penyanyi kumpulan spoon, 11 tahun lalu. Ketika itu dia berusia 19 tahun.

Hantu Norita Merayau di Perlis.Benarkah? Che Akak Punya from cheakak.blogspot.my

Along atau nama sebenarnya sabi'ul malik shafie yang ketika. Beliau terkenal sebagai penyanyi kumpulan pop rock malaysia, spoon dan meraih kejayaan dalam tempoh yang singkat dalam kerjaya muziknya. Imbasan 15 tahun kisah sedih, pembunuhan along (spoon) selasa, 06 januari 2015 12:03 am.

Ujian Dna Mengesahkan Mayat Itu Adalah Along Spoon, Tetapi Keluarganya Tidak Dapat Menerima Hasil Ujian Itu, Katanya.

Ibu arwah, rohani abdul aziz, 58, berkata, memang mereka sudah reda dan terima. Siapa sahaja yang lahir sekitar tahun 1980an pastinya tidak betah untuk melupakan tragedi yang menimpa anak muda bernama sabi’ul malik shafie ini, lapor portal timur daily. 6 januari 2022, 10:40 am.

Along Atau Nama Sebenarnya Sabi'ul Malik Shafie Yang Ketika.

Kronologi kes pembunuhan along spoon. Pada 2000, beliau meninggal dunia ketika namanya meniti puncak populariti. Anda masih ingat kisah menyayat hati yang menimpa penyanyi kesayangan, along spoon?

Read >>  Puji Dan Syukur Pada Ilahi

Along Spoon Dibunuh Ketika Zaman Popularnya,Jadi Memang Sgt Menggemparkan Org Ramai,Walaupun Rangka Dijumpai Dan Dipercayai Along Dan Di Sahkan Dna Bahawa Itu Memang Along Spoon Namun Pada Awalnya Keluarga Along Tidak Percaya Hakikat Itu Dan Terus Berharap Yang Along Akan Pulang,Namun Setelah Lama Akhirnya Mereka Akur Dengan Kematian Along.

Ketua hakim negara, tun zaki azmi,. Mungkin ada yang sudah lupa dengan kisah kematian vokalis kumpulan spoon, along atau nama sebenarnya sabi’ul malik shafie yang mati dibunuh dengan kejam dan berita ini menggemparkan seluruh negara. Beliau terkenal sebagai penyanyi kumpulan pop rock malaysia, spoon dan meraih kejayaan dalam tempoh yang singkat dalam kerjaya muziknya.

Menurut Laporan Media Tempatan, Pada 25 Disember 1999 Along Spoon Yang Berusia 19 Tahun Dilaporkan Hilang.

Seorang anggota polis tetap menjalani hukuman mati selepas gagal dalam rayuan terakhirnya di mahkamah persekutuan bagi mengetepikan sabitan dan hukuman mati kerana membunuh penyanyi kumpulan spoon, 11 tahun lalu. Sebelum itu, media melaporkan, along telah didapati hilang pada 25 disember 1999. 22 tahun berlalu, namun tragedi yang menimpa along spoon masih terpahat kukuh dalam ingatan para peminatnya.

Imbasan 15 Tahun Kisah Sedih, Pembunuhan Along (Spoon) Selasa, 06 Januari 2015 12:03 Am.

Hukuman mati ke atas anggota polis bunuh along spoon kekal. Pejam celik, sudah genap 22 tahun arwah along pergi meninggalkan kita. Pada waktu itu nama kumpulan spoon menjadi dambaan dan kegilaan ramai, mendengar khabar berita kehilangannya ramai yang cuba ambil kesempatan dengan menghubungi keluarga along.