Petua Halau Babi

Petua Halau Babi. About press copyright contact us creators advertise developers terms privacy policy & safety how youtube works test new features press copyright contact us creators. Banyak perkara yang perlu diambil kira supaya tanaman hidup sihat.

Ubat Gegat Halau Babi edx courses x from edxcoursesx.blogspot.com

Cara berkesan halau babi dan monyet guna ubat gegat, belacan dan tepung. Walaupun ada kata siput babi ini lambat jalan kerana sambil berjalan asyik fikir, “aku ini babi ke, siput?”. Mahu tidak kalau saya kongsikan petua untuk menghalau babi hutan.

Saya Tidak Katakan Ianya Mujarab.

Kutu babi atau ‘cikenet’ atau ‘tick’ atau ‘pirah’ dalam dialek terengganu adalah sejenis kutu, bukanlah sejenis babi. Ianya bukan menghalau babi semata mata. Tips dan petua halau siput babi dari tanaman dalam pasu atau atas batas#kebunbandar #kebun #doktorpokok #siputbabi

Read >>  Petua Hilangkan Gegata Dengan Cepat

Jadikan Bentuk Berbola Seperti Ping Pong.

Jadi kalau terkena tak payah lah nak samak kann… 😛. Cara halau babi dan monyet guna ubat gegat , belacan dan tepung. Namun tanaman ini sudah sejak lama dibudidayakan di indonesia.

Banyak Perkara Yang Perlu Diambil Kira Supaya Tanaman Hidup Sihat.

Mahu tidak kalau saya kongsikan petua untuk menghalau babi hutan. Artikel pagi isnin ini saya kongsikan satu petua ringkas dan mudah cara. Selain itu telinganya yang tajam mampu mendengar bunyi anjing dan sorakan pemburu dari jarak jauh.

Cara Keluarkan Duit Di Mesin Atm Tanpa Guna Kad Maybank Anda.

By mawardi yunus sunday, may 26, 2013. Kalau kebun ladang anda diganggu oleh babi, monyet, tikus, kelawar, musang, kera, beruk dan sebagainya. Tetapi bolehlah kalau anda mahu cuba.

Macam Macam Bencana Alam Dan Penyebabnya.

7 tips / petua / cara halau monyet dari kebun rumah berkebun sememangnya satu aktiviti yang baik. Kehadiran monyet ini selalu menjadi ancaman kepada ramai petani dan juga rumah kediaman apabila ia menganggu. Bagi sesiapa yang sudah tak tahan nak ‘melayan’ kerenah siput babi yang sering merosakkan tanaman, ada satu petua yang boleh dicuba.